Концерт на Мария Чакърдъкова и Неврокопски ансамбъл

Концерт на Мария Чакърдъкова и Неврокопски ансамбъл

by in Акценти, Събор 2023 14.04.2023

Мария Чакърдъкова е народна певица. Закърмена е с песните на майка си, популярната народна певица – Николина Чакърдъкова. Музиката винаги е била част от живота й и още от малка мечтае да бъде на сцената. Когато е на 10 години става част от ШКОЛА „Николина Чакърдъкова” и започва да танцува . Не след дълго е приета като танцьорка в Неврокопски танцов ансамбъл и започва да пътува заедно с Николина Чакърдъковаиз цялата страна. Голямата й мечта обаче остава пеенето, но в самото начало не получава подкрепа от майка си, която я насочва в друго поприще.

„ Мечтите се сбъдват, само трябва много силно да вярваш в тях! Живота и работата на майка ми бе да съхранява, развива и популяризира народната песен по свой неповторим начин и неусетно се създаде марката “Николина Чакърдъкова”- марка за качество и щастие в едно. Mоята мисия е да я продължа с целия й блясък, усещане и всичко, което носи в себе си” – казва Мария Чакърдъкова.

От 2018г. Мария Чакърдъкова стартира своята професионална музикална кариера. Денонощна работа с Николина, разучаване на песни, на хореография, Мария се превръща в достоен последовател на майка си. Следват много музикални записи, видеоклипове и създаване на първия спектакъл с нейно участие „Младостта пее и танцува”.

Със своята естественост, чар и талант Мария Чакърдъкова, заедно с Неврокопския ансамбъл ще радват гостите на Национален събор на овцевъдите в България на 7-ми май от 19:30ч.