Мария Габриел бе гост на откриването на национален събор на овцевъдите

Мария Габриел бе гост на откриването на национален събор на овцевъдите

by in Акценти, Без категория 10.05.2019

Източник: Мария Габриел бе гост на откриването на национален събор на овцевъдите – 24chasa.bg

Водачът на листата на ГЕРБ за европейския вот Мария Габриел бе гост на откриването на Осмия Национален събор на овцевъдите в България, който започна край Петропавловския манастир до Лясковец, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. С официална церемония на 10 май бе даден старт на тридневното събитие, събрало над 200 изложители от цялата страна.

„Това Осмо издание отправя силно послание, че секторът е живителна сила на България. Без животновъдите не може нито едно кътче в България и Европа – от по-големите до най-малките населени места. Вие, животновъдите, сте и здраве, с качествени продукти, за децата ни и за всички нас. Искам да поздравя всички представители на занаятите, на традициите ни, фолклорните и самодейните изпълнители – това е лицето на България, с което се гордеем“, каза при откриването на събора Мария Габриел.

„За нас, политиците, е предизвикателство и отговорност да продължаваме да се борим за силна Обща селскостопанска политика, която обръща внимание на всеки. Можем да го направим с български дух на обединение“, каза още водачът на листата на ГЕРБ и СДС.

На събитието край Петропавловския манастир Мария Габриел разговаря с десетки животновъди и пчелари, производители на храни, на традиционни български продукти и занаятчийски изделия. Заедно с нея бяха домакинът на проявата и кмет на Лясковец д-р Ивелина Гецова, великотърновският кмет инж. Даниел Панов и горнооряховският му колега Добромир Добрев, председателят на парламентарната Комисия по земеделие и храни Десислава Танева, представители на местната власт от съседни общини.