ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ

ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ

by in Акценти, Събор 2021 05.06.2021

ВЕЧЕРНИ КОНЦЕРТИ С ОРКЕСТЪР „ШЕВИЦА“

Музикантите са носители на редица престижни призове от конкурси в страната и чужбина, сред които първи места на ,,Пирин фолк”, ,,Орфеево изворче”, ,,Пиленце пее”. Имат записи в БНР и множество концерти в страната и мужбина.

Музикален ръководител на оркестъра е известния композитор Иван Йосифов.

“Шевица“ има издаден албум с песни посветени на забравени исторически личности, който включва народни песни, други с авторски текст върху популярни народни мелодии и изцяло авторски с типичното звучене за региона, в който е действал всеки от героите.

Оркестър „Шевица“ ще излязат два пъти на голямата сцена на Поминък, Традиции и Фолклор на НСОБ 2021: петък, 18 юни, от 21:00 ч. и събота, 19 юни, от 20:00 ч.

 

 

 

 

НЕДЕЛНА ХОРОВОДНА ПРОГРАМА

Оркестър „Лира“ и Ваня Вълкова ще радват всички посетители в последния ден на Събора на овцевъдите.

Музикантите от Добрич са добре познати на всички почитатели на народната музика и гарантирано създават  празник с присъствието и изпълненията си.

Певческият талант на Ваня Вълкова е неоспорим и категоричен – тя притежава впечатляващи гласови данни и диапазон и призната за майстор на тракийската песен!

Очарователната народна певица обещава да вдигне градуса на веселбата със своите изпълнения.

Неделната хороводна програма е на 20 юни от 12,00 до 18,00 ч. и ще е впечатляващ финал на Поминък, Традиции и Фолклор на НСОБ 2021!