Фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце” 2014

Фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце” 2014

by in Фолклорен фестивал 13.01.2015

 

DSC0061

В тазгодишното издание на конкурса беше включен и нов раздел – “Нарисувай”, в който участниците също имаха възможност да покажат своя талант, като наградените също бяха разделени по възраст.

Освен основните награди, организаторите бяха предвидили и поощрителни такива за най-малък участник, за най-възрастен и за участник в неравностойно положение.
За всички явили се деца до 12-годишна възраст бяха раздадени предметни награди под формата на плакет.

Поради сериозния брой наградени се наложи поетапно изплащане на паричните премии. Изплатените награди от тазгодишното издание са на стойност 19 125 лв. награден фонд, съответно наградите са както за индивидуални, така и за групови изпълнители, разделени по възраст и на любители и професионалисти в няколко направления – певческо, танцово и инструментално изкуство, а също и словесен фолклор, раздел за обредни хлябове и “Геги и хурки”.

Още веднъж изразяваме своето задоволство от достойното представяне на всички участници, изказваме своята благодарност към Вас, че въпреки лошите условия на терена, свързани с метеорологичната обстановка в страната, Вие активно взехте участие в Националния събор и фолклорните конкурси.
Вярваме, че нашите срещи ще продължат и занапред.

Още за конкурса

Снимки от събора